Tuig

Merel Kamp werkte van 2003 t/m 2006 mee aan de voorstellingen van Theatergroep Tuig.

Theatergroep Tuig bestond uit een groep makers afkomstig uit de verschillende kunstdisciplines met als artistieke spil beeldend kunstenaar Marc van Vliet.

www.theatertuig.nl

 

Merel Kamp werkte mee aan de volgende voorstellingen:

Tocht (2006)

De voorstelling ‘Tocht’ is een 100 meter lange theatrale interactieve installatie waar je als publiek doorheen loopt en je niet alleen je eigen voorstelling maakt maar ook die van het publiek om je heen en buiten de installatie.

Tuig_Tocht1, copyright Henry Krul (56)

Tuig_Tocht2, copyright Henry Krul (65)

Tuig_tocht3

 

Tegenwind (2004-2005)

Een oude windmolen is het decor waar een smid een ogenschijnlijk mooi leven lijdt. Halverwege de voorstelling doet het verval zijn intrede en probeert de smid zijn zaak te redden. Als alles verloren lijkt te zijn, geeft hij zich over aan de verandering en begint aan een nieuw bestaan.

Tuig_tegenwind1

Tuig_tegenwind2

 

Salto Vitale (2003-2006)

Salto Vitale is een voorstelling die zich afspeelt tussen 0 en 14 meter hoogte. Een houten constructie, met bovenop een man, wordt centimeter voor centimeter door mankracht omhoog gewerkt. Water, lucht en vuur spelen hierin een belangrijke rol. Elke kracht draagt op zijn eigen manier bij aan het eindresultaat, de sprong.

Tuig_salto_merel

Tuig_salto2

Tuig_salto1

 

Eindspektakel Oerol (2005)

Tuig, Silotheater, Michel Crespin, Jos Zandvliet en de franse vuurwerkgroep Art Ephemère bouwden speciaal voor Oerol een verdronken dorp dat ten prooi viel aan de Engelsen. Twee weken lang werd er op het groene strand gebouwd en gerepeteerd aan deze voorstelling die vrijwel geheel op locatie ontstond.

Oerol_eind1

Meer Werk in opdracht

Eindvoorstelling Robodock Festival 2010